2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları Hk.

2019-2020 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt İşlemlerine ilişkin açıklamalar aşağıda açıklanmıştır. Ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri arasında yaşadığınız problemler ve sorularınız için sagbe@bozok.edu.tr e- mail adresine mail atarak iletişime geçmeniz sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacak olup;

İlgilerinize şimdiden teşekkür eder, güz yarıyılında başarılar dileriz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile halen kayıtlı olan öğrencilerimiz ders kayıtlarını http://obs.bozok.edu.tr adresinden yapacaklardır. Ders kayıtları yapacak öğrenciler danışmanların görüşleri alınarak dersleri seçeceklerdir

Ders Kayıt Tarihleri

-Başlangıç

09 Eylül 2019

-Bitiş

15 Eylül 2019

Derslerin Başlama Tarihi

16  Eylül 2019

Mazeretli Ders Kayıt Başvuru Tarihleri

16 Eylül 2019

Mazeretli Ders Kayıt Tarihleri

20 Eylül 2019

1- Lisansüstü öğrenciler, her yarıyılın başında akademik takvimde belirtilen süre içinde kaydını yenilemek zorundadır. Kendi hesabına lisansüstü eğitim yapmak üzere kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler, normal öğrenim süresini dolduran öğrenciler, özel öğrenci statüsünde olanlar kayıt yenilemek için katkı payı/öğrenim ücretini ödemek zorundadırlar. Akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenci, o yarıyıl derslere devam etme hakkını kaybeder ve öğrencilik hakkından yararlanamaz. Öğrencinin kaydını yenilemediği yarıyıl öğrenim süresinden sayılır.

2- Her bir öğrenci ders kayıtlanmalarında danışman adına açılmış uzmanlık alan derslerini seçmeleri zorunludur.

3- Tez aşamasındaki öğrenciler danışmanları adına açılmış Uzmanlık Alan Dersi ve Tez Çalışması derslerini seçmeleri zorunludur.

4- Yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmayacak olup, 3. dönem sonunda mezun olmak isteyen öğrenciler 2. dönemde toplam en az 90 ECTS dersi tamamlamaları gerekmektedir.

5-  2019-2020 Eğitim öğretim yılı yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sisteminden kullanıcı ve şifrelerini ilgi linkten oluşturmaları gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifresini oluşturduktan sonra Öğrenci Bilgi Sisteminden danışmanlıklarınızı görebilirsiniz. İlgi Link için tıklayınız.

6- Daha önce kullanıcı adı ve şifresi alan ve öğrenci bilgi sistemine girme sorunu yaşayan öğrenciler sagbe@bozok.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. Tarafınıza dönüş yapılacaktır.

7- Birinci öğretim öğrencilerinden, normal öğrenim süresi içerisinde olan öğrenciler katkı payı/öğrenim ücretini yatırmayacaklardır. Normal öğrenim süresini dolduran öğrenciler, ikinci öğretim öğrencileri ile yabancı uyruklu öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücretini yatırmadan ders kaydı yapmaları mümkün değildir .Öğrenciler, katkı payı/öğrenim ücretlerini Halkbank şubelerinden öğrenci numarası ile yatırabileceklerdir.

8. Dönem Kaydı yaptırmayan Erkek Öğrencilerimizin Askerlik durumuyla ilgili; T.C. Milli Savunma Bakanlığı Ankara’nın 12 Ocak 2018 tarihli ve 88110250-1130-19023-18/ASAL İşl.D.Ert.İşl.Ş. sayılı yazısına istinaden; Kayıt Yenileme işlemini yapmayan yükümlüler lisansüstü eğitimine devam etmediklerinden, haksız yere sevk tehiri hakkı kullandırılmaması amacıyla sevk tehiri işleminin iptal edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilgili dönemde kayıt yenileme işlemini yaptırmayan yükümlülerin sevk tehirlerinin iptal edilmesi için sevk tehiri işlemini yapan makama sevk tehiri iptal teklifinde bulunulması ve sevk tehirlerinin iptal edilmesi gerektiği belirtilmiştir. 2018-2019 Güz yarıyılında ders kaydı yaptırmayan Tezli Yüksek Lisans öğrencilerimizin Askerlik tehir iptal işlemi yapılarak ilgili Askeralma Bölge Başkanlığına bildirilecektir.

11.09.2019 23:49